Appartement taxeren Leidsche Rijn.

Wij staan voor een grote mate van betrokkenheid en persoonlijke aanpak

Gratis waardebepaling Kennis maken

Appartement taxeren in Leidsche Rijn

Stel, je wilt een appartement kopen in Leidsche Rijn en je wilt daarvoor een maximale hypotheek afsluiten, dan heb je voor je geldverstrekker een gevalideerd taxatierapport nodig. De geldverstrekker wil namelijk precies weten hoeveel het appartement waard is, en dat kan een andere waarde zijn dan de aankoopprijs. Je moet het taxatierapport laten opstellen door een onafhankelijke makelaar, een makelaar dus die niet als verkoop- of aankoopmakelaar bij de aankoop van het appartement betrokken is. En hij mag ook niet door de bank zijn aangewezen. Jij bent als koper degene die moet zorgen voor een taxateur.

Als je een appartement laat taxeren in Leidsche Rijn, heb je soms genoeg aan een ongevalideerd taxatierapport, maar als je het rapport nodig hebt voor je hypotheek, moet het altijd gevalideerd zijn, bijvoorbeeld door het Nederlands Woning Waarde Instituut. Een door het NWWI gevalideerd taxatierapport wordt door elke geldverstrekker in Nederland geaccepteerd. De taxateur van WD Makelaars is aangesloten bij het NWWI en kan het taxatierapport daar laten valideren.

 

Het juiste moment om je toekomstige appartement te taxeren in Leidsche Rijn

Het juiste moment om de onafhankelijke taxateur van WD Makelaars in te roepen is na ondertekening van het koopcontract. Wanneer de koop is gesloten met het voorbehoud dat de financiering rondgemaakt moet worden binnen een bepaalde termijn heb je om die financiering te regelen, verschillende documenten nodig, waaronder dus een NWWI gevalideerd taxatierapport. Jij bent er verantwoordelijk voor om alles op tijd naar de geldverstrekker te sturen, je neemt dus het beste meteen na ondertekening van het koopcontract contact op met WD Makelaars. De taxateur kan je doorgaans binnen twee werkdagen de getaxeerde waarde alvast vertellen en heel snel daarna het gevalideerde taxatierapport digitaal doen toekomen.

 

Wanneer moet je nog meer je appartement laten taxeren in Leidsche Rijn

Er zijn ook andere situaties waarin je je appartement laat taxeren in Leidsche Rijn. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer je je bestaande hypotheek wilt oversluiten;
  • Wanneer het om de aankoop van een beleggingsappartement gaat;
  • Als je bezwaar wilt maken tegen de door de gemeente vastgestelde WOZ waarde;
  • Als je wilt weten wat de meerwaarde zal zijn van een verbouwing van je appartement;
  • Als je te maken hebt met een boedelscheiding;
  • In geval het appartement deel uitmaakt van een nalatenschap;
  • Als je je appartement wilt gaan verkopen.

Niet altijd is een gevalideerd taxatierapport nodig. De taxateur van WD Makelaars legt je graag uit wanneer je wel of geen NWWI gevalideerd taxatierapport nodig hebt. Wij verzorgen beide.

 

Waar wordt naar gekeken bij de taxatie van een appartement in Leidsche Rijn?

Bij de taxatie van een woonhuis en van een appartement wordt grotendeels naar dezelfde dingen gekeken. Om een appartement te taxeren in Leidsche Rijn kijkt de taxateur van WD Makelaars ook naar de Vereniging van Eigenaren, de VvE. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of de vereniging goed bestuurd wordt en of er voldoende financiële middelen zijn om toekomstig onderhoud te bekostigen.

 

Om je appartement te laten taxeren in Leidsche Rijn schakel je WD Makelaars in

Zoals gezegd, is de taxateur van WD Makelaars aangesloten bij het NWWI. Daarnaast is hij ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en is hij VastgoedCert taxateur en is hij ook bevoegd om woningen en appartementen in verhuurde staat – dus een beleggingspand – te taxeren. Om je appartement te laten taxeren in Leidsche Rijn, neem je contact op met WD Makelaars.